Időmenedzsment és tartalom marketing naptár

by

Időbeosztás! Hogyan?

Egy kis huza-vona után végre kezd kialakulni a projektjeim menetrendje. Ezért már szükségessé vált egy konkrét időbeosztás, mert eddig csak úgy lógtak a levegőben a feladatok. De hogyan teszem helyre ezt a problémát?

Letisztultak a projektek

Már tavaly év végén azt hittem, hogy el tudok indulni végre az online vállalkozásom projekteivel. Ahogy írtam korábban, a network marketinges vonal indult volna először, de közbejött pár dolog. Egy kis covid a mentorom részéről és egy kis covid az én részemről, ami azért megborította a menetrendet rendesen. Azért közben haladtam a másik projektemmel is és eljutottam majdnem a feléig az infotermékem tartalmának összeállításában. Befejezni nem tudtam még, de jó, hogy csináltam, mert menet közben kristályosodik ki mindig, hogy mi jó és mi nem. Változtattam is a módszeremen, amivel szerintem gyorsabb tudok lenni, mert az idő….PÉNZ!

 Az idő tényleg pénz

Ha nem vagyok hatékony, akkor sokkal tovább tart megcsinálni egy-egy feladatot. Ilyen értelemben a pénzt ott veszítem el folyamatosan, hogy amennyivel később tudom piacra dobni a termékem, illetve beindítani a vállalkozásom profitáló részét, akkor annyival később kezdek el vele pénzt keresni. Szóval az idő ameg nem keresett pénzt is jelenti.

Toggl

Az online vállalkozások egyik alapja, hogy jelen legyünk online. Micsoda ördögi terv, ugye? 🙂

Megvannak a terveim, hogy hogyan és mikor fogok ezen dolgozni. Mikor és mennyi tartalmat kell közzétennem, hogy épüljön a vállalkozás. Az is megvan, hogy miről fogok írni. De ez olyan sok információ, hogy mindenképpen rendszerbe kell foglalnom, különben szétcsúszom. Vagy épp halogatni fogok, ami a legnagyobb ellenségem.

A toggl egy nagyon szuper webes alkalmazás, amivel ezt meg fogom tervezni és kezelni. Mivel olyan jó kis programnak tartom, gondoltam megmutatom nektek is. Hátha számotokra is lesz haszna, amire ti tudjátok alkalmazni.

(a toggl hivatalos honlapja: https://toggl.com/)

Az első videó

Amikor eldöntöttem, hogy a toggle-t fogom használni, akkor arra gondoltam, hogy miért ne próbálnám ki a nemrég szuper kedvezményesen vásárolt Pinnacle Studio 24 nevű programomat. Ezzel tudok képernyő videót készíteni. Úgy gondoltam sok legyet ütök egy csapásra, mert kipróbálom a programot, gyakorlom a videó készítést és ezzel együtt az online szereplést is. Valamint értéket is tudok adni, ha más általam ismeri meg ezt a programot és hasznára válik.

Szóval bele is vágtam. Csináltam egy bemutató videót, ami közben jókat röhögtem, mert óriásiakat bénáztam. De erről szól az egész. Elfogadtam, hogy nem vagyok profi ebben, hiszen most csinálom először. Majd egyre jobb leszek. 🙂

Recseg-ropog

Itt van tehát életem első bemutató videója. Bocsásd meg az összes hibámat benne. Tudom, van benne szóismétlés bőven, recseg a mikrofon és a hangerő sem tökéletes. Az persze hallatszik a végén, hogy a lányom belekiabál a végén. 🙂

Nem baj! Egyszerűen úgy voltam vele, hogy úgysem lesz tökéletes és első videónak jó lesz ez is. 🙂

Nézzétek meg és remélem hasznosnak találjátok így is!

 

“Indulj el, ahogy vagy. Használd, amid van. Tedd, amit tudsz.”

Arthur Ashe

Miskolci József
  • Facebook
  • Twitter

Szerző: Miskolci József

Villamosmérnök vagyok, aki belevágott az online vállalkozás világába. Megosztom tapasztalataimat, mások és saját magam okulására.

Share This