Indul a mandula

by

Végre!

Nagyon-nagyon sokáig voltam már haragban magammal. Ugyanis nagyon-nagyon sokáig halogattam már azt, amit réges régen el kellett volna kezdenem. De mit is?

Online vállalkozó vagyok

Online vállalkozó vagyok már évek óta. De tényleg! Hivatalosan is. Nem is tudom hány éve kiváltottam már az “ipart” és egyéni vállalkozó lettem másodállásban. Nyugodtan tettem ezt, hiszen volt (van) főállásom, így a rizikó nem volt nagy és kecsegtetőek voltak a bevételeim is, amit az interneten végzett munkámmal kerestem. Mennyit is? Hát nem volt ritka, hogy 700-800 dolláros jutalékaim jöttek, de nagyjából a havi 100000 forint azért mindig megvolt.

Nincs munka, nincs biznisz, nincs bevétel
Nem volt ez rossz 10 évvel ezelőtt. Aztán nem titkolom, elkényelmesedtem és ellustultam. Úgy voltam ahogy a székely kutáyja a viccben. Nem szúrt eléggé, hogy motiváljon a dolog. Így a bevételeim is elapadtak az évek alatt. Most döbbentem rá, hogy ezt a honlapot 6 évvel ezelőtt indítottam el és eddig üresen várta, hogy beindítsam. Mindig úgy voltam vele, hogy nemsokára beindítom és hajrá!….Újra megy majd az online biznisz! 🙂

Hát nem így lett. Nem csináltam semmi érdemlegeset, így nem, is indult be a biznisz.

Tanulni, tanulni…de MINEK?

Egy dolgot viszont sosem hagytam abba. Mindig tanultam. Mindig figyeltem az online világot, mert mindig tudtam, hogy én ezzel akarok majd foglalkozni. Rengeteg tréninget és oktató anyagot tettem magamévá. Sok könyvet elolvastam és egy idő után már tényleg elegem lett abból, hogy olyan tudás van a birtokomban, amivel mások milliókat keresnek, én meg kényelemből és persze időhiányból, nem csinálom utánuk.

Elegem lett

Elegem lett ebből. Tudom, hogy nemsokára itt az év vége, de nem akarok szilveszterig várni és akkor fogadkozni, hogy jövőre másképpen lesz. Eldöntöttem, hogy újra beindítom az online vállalkozásom. Voltam már ebben sikeres, így tudom, hogy most is meg tudom csinálni.

Kiválasztottam két olyan üzleti lehetőséget, amikben már korábban is voltak eredményeim. Úgy döntöttem, hogy kísérleti jelleggel beindítom mind a kettőt és lássuk melyik lesz eredményesebb. Így a nyilvánosság előtt fogok letesztelni két különböző vállalkozási lehetőséget és igyekszem az eredményeimet, tapasztalataimat egy üzleti blog keretein belül dokumentálni.

Megpróbálom párhuzamosan egyszerre mind a kettőt, bár van egy sejtésem, hogy az elég kemény lesz. Nem baj. A puding próbája az evés. Legfeljebb megy majd egy “újratervezés” és módosítok az ütemterven. De az biztos, hogy több lábon szeretnék állni a jövőben, úgyhogy mind a két vonalat fel akarom építeni.

Dokumentált siker

Tehát kedves olvasó, meghívlak egy érdekes utazásra velem, az online vállalkozásom felépítésére! Bízom benne, hogy sikerre vagyok ítélve, hiszen nem én fogom feltalálni a spanyol viaszt. Csupa kipróbált és működő vállalkozást fogok beüzemelni, amikhez rengeteg hasznos és nagyon jó tananyagom volt. Így igazából, csak le kell másolnom és csinálnom kell, amit meg kell csinálni! 🙂

Ahogy yoda mondta egy távoli galaxisban…”Csináld, vagy ne csináld, de soha ne próbáld!’

Miskolci József
  • Facebook
  • Twitter

Szerző: Miskolci József

Villamosmérnök vagyok, aki belevágott az online vállalkozás világába. Megosztom tapasztalataimat, mások és saját magam okulására.

Share This