Infótermék projekt terv

by

Infótermék? Hogyan?

Sokszor hallani, hogy az egyik legegyszerűbb dolog, ha online vállalkozást akarunk indítani, akkor adjuk el a tudásunkat olyanoknak, akiknek szükségük van rá. Áruljunk infóterméket! Ez így igaz?

Nem is olyan egyszerű!

Ami elsőre egyszerűnek tűnik, az másodszorra már nem is az. Mégis milyen tudásra van szüksége az embereknek, amit én tudok? És ha megvan, akkor hogyan tudom eladni nekik? Ilyesztően sok dolog merül fel bennünk, hogy ahhoz mennyi minden kell, hogy ez sikerüljön. Sokan fel is adják, hogy ez nem nekik való.

Nem is olyan bonyolult!

Aztán, amikor úgy megyünk végig folyamaton, hogy van előttünk egy terv, ami lépésről-lépésre megmutatja, hogy hol kezdjünk bele és melyik folyamattal folytassuk, illetve saját szemünkkel is látjuk, hogy nincs benne semmi ördöngősség, akkor rájövünk, hogy hát ez nem is olyan nehéz, csak csinálni kell.

Ez mégsem olyan egyszerű!

Végül amikor azt hisszük, hogy tudjuk mit kell csinálni és bele is fogunk, akkor jövünk rá, hogy ez azért jóval kifinomultabb dolog, mint azt másodszorra gondoltuk, hiszen nagyon bele lehet menni például a marketing mélységeibe.

Nyugodtan el lehet kezdeni

Mire odáig jutunk, hogy mennyi mindenre kell figyelni, hogy egyre tökéletesebb legyen a vállalkozásunk, addigra már úgyis vannak bevételeink és igazából a működő gépezetünket kell finomhangolni. Legalábbis én ezt szűrtem le az eddigi tanulmányaimból. 🙂

A saját tervem

Nagyon vázlatszerűen bemutatom az én tervem. De tudni kell, hogy minden egyes vázlatpont jóval többet takar a valóságban és rengeteg további alpontra lehetne bontani. Persze van amelyiket akár egy óra alatt is meg lehet csinálni, de vannak olyanok, amik akár hetekig tartanak.

Én jelenleg már a 4. pontnál tartok jópár hete. Ez pont egy elég időigényes rész és nekem pont időből van kevés. 🙁 De azért haladok.

Lássuk az én projekt tervem címszavakban

  1. Ötlet (piackutatás, hogy mit tudok adni, amire igény is van)
  2. Célzás (meghatározni, hogy kinek készítem a terméket)
  3. A termék megtervezése
  4. Termék kidolgozása és elkészítése
  5. Értékesítési folyamat megtervezése
  6. Honlap/értékesítési felület elkészítése
  7. Piacra dobás
  8. Marketing

Megmutatom

Nekem már “csak” a 4., 6., 7., 8. pont van hátra. A készítése közben meg fogom mutatni azokat az eszközöket, programokat és egyéb dolgokat, amik szerintem nagyon hasznosak.

Természetesen vissza is fogok utalni a már korábban elkészült lépésekre is és azokra a dolgokra, amiket azoknál használtam.

Nagyon sok olyan hasznos program van, amit nem csak ilyen típusú online vállalkozásokhoz lehet használni, hanem a hétköznapi életben is. Szóval szerintem érdemes lesz követned az írásaimat! 🙂

Miskolci József
  • Facebook
  • Twitter

Szerző: Miskolci József

Villamosmérnök vagyok, aki belevágott az online vállalkozás világába. Megosztom tapasztalataimat, mások és saját magam okulására.

Share This